4 Ağustos 2014 Pazartesi

Herşeyleri mükemmel olan anneler?????














Son zamanlarda okuduğum blog yazıları olsun internetteki paylaşımlar olsun,bazı anneler ne kadar mükemmeller şaşırıyorum.
Bahçeli,havuzlu villalarda oturuyorlar,yakışıklı , iş sahibi ve onları çok seven kocaları var.Çocukları bir o kadar mükemmel,çok akıllı ,çok uslu.Evlerinde yardımcıları (Bazıları asistan diyor?) Yogaya ya da pasta börek kurslarına katılıyorlar ,sürekli fit görünümdeler,istedikleri anda bir bakıyorsun Alaçatı'da,bir bakıyorsun Bodrum'da...Sürekli tatil fotoları paylaşılıyor ,çocuklarının markalı kıyafetleri özellikle göze sokuluyor .Zaten toplasan 50 kg lar;  kilo vermem lazım,diyet yapmam lazım modundalar sürekli.
Çocukları çabuk konuşur,çabuk yürür,kitap okuma alışkanlıkları vardır,boyları uzundur,zekidirler,her gün sürekli farklı kıyafetlerle internette resimleri paylaşılır.Çocukları her zaman en iyi kolejlerde, en iyi kreşlerde eğitim alır.
Bu anneler hem evlerinde hem iş yerlerinde mükemmel kadınlardır.Evde yemek yaparlar,parmaklarınız yersiniz,işte hep terfi alırlar,herkes onlara gıpta eder.Bazıları çalışmamaktadır,çalışmaya ihtiyaçları yoktur ,bunu da diğer çalışmak zorunda kalan annelere karşı özellikle hava atarak söylerler,''Para için çocuğumun en güzel zamanlarını kaçıramazdım'' şeklinde söylemleriyle bir sürü ah alırlar ,farkında değillerdir.
Kocaları sürekli evlilik yıldönümlerini , doğumgünlerini ,tanışma yıldönümlerini hatırlarlar ve büyük sürprizlerle eşlerini mutlu ederler.Kocaman tek taşları,tam tur yüzükleri fotoğraflarda mutlaka kıyıdan köşeden görünür.
Bu anneler ,eşlerinin aileleriyle de mükemmel geçinirler,onu   gelin olarak çok severler,değer verirler,her koşulda süper gelin görünümündedirler.
İnternette paylaşmak için yapılan bütün etkinliklerde ,  nedense o anların tadlarını çıkartılamadığını düşünürüm , sürekli bu modda ''Şunu da şurada çekeyim hemen fotosunu paylaşayım,beğensinler,görsünler nasıl kıskanılası   bir hayatım var''
Bu şekilde yaparak gerçek güzel anları kaçırıyorsunuz ey dünya güzeli anneler!!!
Kocalarıyla sürekli mutlu aile tablosu sergilerler,zannedersin ki hiç tartışmazlar,kavga etmezler,birbirlerini deli gibi severler hep.
Merak ediyorum hayatları gerçekten böyle mi?Yoksa sadece dışarıya yansıtmak istedikleri hayatları mı bu?
Hiç inandırıcı gelmiyorlar ,sürekli böyle bi modda hayat olabilir mi?
Ya da bizde gerçekten büyük problemler var...
Bütün bu hayatları görünce bir sorgulamaya giriyor insan ,aynı dünyada mı yaşamıyoruz acaba????
Üstte Gandhi hislerimi çok net açıklamış ,fazla söze ne hacet?





2 yorum:

  1. Bu konu benim de son zamanlarda dikkatimi çeken ve kafamı kurcalayan bi konu haline geldi. Neden hiç normal evlerde, normal semtlerde oturup, normal işlerde çalışıp , çocuğunu anane veya babanne bakan ,çocuk bakımı yüzünden eşiyle sorun yaşayan anneler yani gerçek hayat anne bloggerlarını göremiyoruz, ya da var da popüler mi olamıyorlar. Eskiden anlatmanın görgüsüzlük ayıp sayıldığı şeyleri artık insanlar aleni olarak ve normal olması gerekenlermiş gibi görüyorlar ve bu durum ister istemez gerçek hayat mücadelesinde olanları kıyasa, negatifliğe sürüklüyor. Ya gerçekten onların ki hayat biz bezmişiz, ya da biriniz de çıkıp diyin yok ya arka planda şunlar şunlar var... Ya da en iyisi bu işler nassı böyle oluyor bi anlatın da biz de rahatlayalım bi örnek olun bize.

    YanıtlaSil
  2. Bizler bu durumu çözebildiğimiz zaman zaten hayatı çözmüş olacağız tripping dodocummm:)

    YanıtlaSil